Egy kis hungarikum - 1. rész

Az első részben a legnagyobb Magyar divattervezőkről fogok írni. Ők azok akik a modelljeink mellett legjobban képviselnek minket nemzetközi szinten. Közülük is kiemelkedő a következő öt lány:
1.: Abodi Dóra, ha így ismerősebb: Dora Abodi. A nemzetközi divattérképre luxuskategóriás táskáival és egyéb kiegészítőivel került fel. 2009 őszén Ő volt az egyetlen olyan magyar tervező aki saját kollekcióval jelent meg a New York-i divathéten. 2010-ben pedig az év divattervezőjének választották a 26 éves lányt. 2010 telén ismét New Yorkban mutatta be új kollekcióját, amellyel aztán a düsseldorfi Design am Rhein nemzetközi divattervező versenyt megnyerte, valamint további lehetőséget nyert a düsseldorfi és moszkvai divatvásárokon való részvételre két szezonon keresztül.
A nemzetközi sikereken kívül Dóra számtalan itthoni és külföldi sajtómegjelenést tudhat maga mögött. Ezzel kapcsolatban azonban azt vallja:
„Oda kell figyelnem, hogy folyamatosan fejlődjek, és ne rekedjek meg egy szinten, ne elégedjek meg magammal”. A képeket innen-onnan válogattam, nem feltétlenül a legújabb kollekciót mutatják be viszont így is mesések!






2.: Vágó Réka az itthoni cipőtervezés koronázatlan királynője. Külföldi és itthoni tanulmányai után 2005-ben alapította meg saját márkáját a Rekavagot. Exklúzív kézzel készített cipői és táskái hamar a magyar luxus mértékadó termékeivé váltak.








3.:  Tóth Bori azon kevés magyar tervezők közé tartozik, akik a prét á porté mellett haute couture kollekcióval is elkápráztatják a nagyközönséget, sőt e két vonal mellé Bori még business look stílusú darabokat is tervez, ezek nem hiányozhatnak egy sikeres üzletasszony gardróbjából!






4.:  Mojzes Dóra 2008 júniusában szerezte meg diplomáját a MOME Textil Tanszékén. Munkája a női ruhákra specializálódott. A XXI. századi „modern” nő imázsának megteremtését tűzte ki céljául, aki igényes önmagára és környezetére, nyitott az újdonságokra, magabiztos, sikeres a munkájában és mindemellett megtartja nőiességét a hétköznapokban is. Mindegy egyesruhadarabba belecsempészi saját stílusát is.










5.:  Szegedi Kata 2008-ban végezett a Krea Művészeti Iskola ruhatervező szakán. A fősuli mellett divatiskolába is járt ahol többek között divattörténetet tanult, az iskola elvégzésekor prezentálnia kellett egy önálló kollekciót amely annyira jól sikerült, hogy többen felfigyeltek rá. Karriere azóta töretlenül ível fölfelé.




 

Azért erre az öt divattervezőre esett a választásom mert közöttük vannak a kedvenceim valamint ők a Glamour magazin Womes of the year 2011 A legjobb divattervező kategória jelöltjei. Szavazni ITT tudtok. ;)

xoxo, G. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése